Ранкова кава для більшості сучасних людей стала невід’ємною частиною їхнього життя. Вулиці міст і містечок майорять вивісками кав’ярень, а на кожному перехресті ароматний напій пропонують з кавових машин.
Але що нам відомо про каву? Як її виготовляють? Які існують сорти кавових зерен і технології приготування напою з них?
Щоб допомогти знайти відповіді на ці запитання, 18 грудня 2019 року працівники бібліотеки ім. С. Скляренка провели тематичну годину «Кава в нашому житті».
Спочатку постійна читачка книгозбірні Олена Войцеховська розповіла присутнім про особливості вирощування, збирання, обробки і зберігання кавових зерен, чим відрізняються різні сорти кави один від одного, про властивості речовин, що містяться у каві, як правильно її заварювати, щоб отримати справді смачний і корисний напій.
Після цікавої доповіді бібліотекарі й читачі продовжили обговорення теми у дружньому колі за чашечкою кави.
Залиште відгук