Ви знаєте про зміну клімату, переживаєте за планету, але не уявляєте, чим можете допомогти?
Найпростіший спосіб – почати дбайливо ставитися до їжі.
Відділ довідково-інформаційної та організаційно-методичної роботи
ЦРБ. ім. Є. Плужника пропонує інформаційну довідку
«Стала гастрономія: як захистити планету в своїй тарілці».
Світ переживає стрімкі зміни у відповідь на екологічну кризу та довготривалу пандемію. Тож навіть маленькі позитивні зміни в харчовій сфері матимуть велике значення для світу. Організація Об’єднаних Націй пропонує всім державам-членам, урядовим та неурядовим організаціям, а також окремим особам активно святкувати День стійкої гастрономії відповідно до національних пріоритетів.
Україна може похизуватися не тільки борщем та варениками, хоча одного борщу в нас налічується понад 36 різновидів. Загалом українська кухня, як і культура, різнобарвна та різноманітна, а День стійкої гастрономії це ще один привід звернути увагу на цей факт.
Залиште відгук