ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Екологічні уроки «Голос рідної природи серцем слухати навчись» до Всесвітнього дня Землі

17 квітня 2023 року, за організації бібліотеки ім. С. Васильченка для дітей в бібліотеці спеціалізованої школи №139 з поглибленим вивченням математики були проведені екологічні уроки до Всесвітнього дня Землі з ведучою соціальних мереж журналу для підлітків «Однокласник», менеджеркою видавництва «Дух і Літера» Наталією Степанчук та учнями 6-х та 7-х класів зазначеної школи.

Тема зустрічі: «Голос рідної природи серцем слухати навчись».

Щорічно 22 квітня – Всесвітній день Землі. Його слоганом є фраза «Відродити нашу Землю».
Ця подія вважається справжнім символом початку сучасного екологічного руху. Головною метою цього дня є привернення уваги до проблем навколишнього середовища, а тому традиційно ми проводимо екологічні заходів з дітьми та підлітками. Такі заходи сприяють формування екологічної культури, гармонійних відносин людини і природи, усвідомлення учнями того, що людина – частина природи, історія – частина історії природи, природа є першоосновою існування людини. Ми говорили про єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем. Говорили про книги Макса Кірука, Сергія Оксеника, Галини Ткачук, Євгенії Завалій та інших письменників. Наталія Степанчук в цікавій формі познайомила з «Книжко про сміття» Галини Ткачук. Ця книжка про те, що ми виносимо з нашого помешкання у сміттєвих пакетах і викидаємо у бак. Або, у найкращому разі, в кілька різних баків. Про те, що зустрічає нас, коли ми приходимо на пікнік до лісу. Про те, що пропливає повз нас у річці або в морі. І про те, що може заполонити всю нашу планету. Простіше кажучи, ця книжка про сміття – таку дивовижну річ, яку ми називаємо сміттям.

Цікавою була інформація про книги Макса Кідрука, та його «Технотрилер –реальність найближчого майбутнього». Макс Кідрук – письменник, мандрівник, інженер-енергетик. Книги Макса Кідрука наповнені різноманітними схемами та картами, герої мандрують реальними місцями, а ненав’язливі факти з фізики, хімії, програмування допомагають вникнути в тему і далекому від науки читачу. Ознайомились з уривки із «Бота-2», продовження першого українського технотриллеру. «Бот» – це перший український технотрилер, гостросюжетний роман, в якому поєднуються сучасні технології, людська психологія та чисто голлівудський «екшн». Події в книзі вигадані, проте все решта – місця, природні об’єкти, техніка, зброя, фізіологічні особливості живих організмів і т.п. – цілком реальне. Майстерно описані технічні деталі роблять роман небувало реалістичним. Також поговорили про фільм «Дюна» та мультфільм «Мавка». Діти дізнались про екологічні проблеми, шляхи їх вирішення, попередження екологічних катастроф, про те, яким чином ми можемо долучитись до охорони довкілля.

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*