ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Віртуальний перегляд «Блакитний безум. Море підо мною…»: мариністична тематика у поезії Є. Плужника»

Віртуальний перегляд

«Блакитний безум. Море підо мною…»: мариністична тематика у поезії Є. Плужника».

Крим додавав творчої наснаги практично усім письменникам, які або мешкали в ньому, або приїжджали на відпочинок чи лікування. Поети та прозаїки один поперед одного щиро та душевно змальовували півострів, красу його природи.
Не виняток і творчий доробок Євгена Плужника. Поет хворів на сухоти, місяцями був прикутий до ліжка, неодноразово оперувався і щороку лікувався в Криму. Кримський клімат, морська вода та повітря зцілювали поета, повертали до повноцінного життя та давали сили для творчості. Лікуючись, він написав безліч чудових творів.
Тема моря у творчості Євгена Плужника є традиційною для більшості поетів. Море у Плужникових поезіях постійно змінює свій настрій – то воно бурхливе і неспокійне, а хвилі піднімаються все вище і вище, то воно, «обгорнуте туманами», вражає своїм спокоєм, кольором неба, гармонією. Та водночас, за спокоєм схована небезпека і обман. Поет висловлює своє захоплення морськими краєвидами, він зазначає, що людина у спогляданні за морем гармонійна зі світом, морська стихія – це стихія почуттів людини і водночас – символ нескінченності Всесвіту.

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*