ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Бесіда-реквієм «За чисті душі, що злетіли в небо» до Дня Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 19 лютого 2021 року,  в прямому ефірі Центральної районної бібліотеки ім. Є. Плужника відбулася

онлайн-зустріч з Крістіною Бердинських, авторкою книги «Є люди. Теплі історії з майдану»

Крістіна Бердинських – українська журналістка та політична оглядачка. 20 грудня 2013-го року авторка книги «Є люди. Теплі історії з майдану» створила Facebook-сторінку «Єлюди-maidaners» з історіями простих людей, які відвідують Майдан. Цей проєкт вийшов до фіналу конкурсу онлайн-активізму The Bobs–2014 у двох номінаціях. Крістіна Бердинських стала одинадцятою лауреаткою премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці».

Книга «Є люди. Теплі історії з майдану» – це блог-щоденник подій Євромайдану.

1 грудня на Банковій поспілкувавшись із двома медичними волонтерами, авторка написала першу історію про них на своїй приватній сторінці у соцмережі. Коли на Банковій пішов газ, ці хлопці побігли надавати швидку допомогу. Крістіна Бердинських щодня зустрічала на Майдані таких прекрасних людей, як ці медики. Скромних, але водночас упертих і відчайдушних, із різним рівнем доходів та освіти. Хтось із Заходу України, хтось зі Сходу. Мас-медіа звертали менше уваги на звичайних людей, а саме вони були енергією та духом цих подій. Вона розмовляла із заможними бізнесменами, які постачали на Майдан дрова й шини, із будівельниками, студентами, волонтерами, координаторами гарячих ліній, із тими, хто працює на кухнях, живе у наметах, художниками, музикантами, культурними діячами. У січні-лютому сотні волонтерів перекладали ці розповіді на 17 мов. Люди хотіли, щоб світ дізнався, хто насправді стоїть на Майдані.
Книга містить записи про смерть і поранення, біль і сум, але також про взаємодопомогу, силу й мужність, натхнення й любов.
Ці героїчні історії повинні залишитися у пам’яті читачів цієї книги. ​

Зустріч проходила в прямому ефірі на фейсбук-сторінці Центральної районної бібліотеки ім. Є. Плужника. Долучайтеся!

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*