Відділ довідково-інформаційної та організаційно-методичної роботи ЦРБ. ім. Є. Плужника пропонує до вашої уваги віртуальний перегляд
онлайн каталогу «Ковчег смаку України: їжа, знання та історії гастрономічної спадщини».
Італійський Університет гастрономічних наук випустив атлас «Ковчег смаку. Україна». Його створили у співпраці з міжнародною організацією Slow Food.
Дослідники зібрали 85 традиційних продуктів, тварин (особливі види бджіл, рогатої худоби, риби) і страв України, інформації про їхні регіональні особливості, зв’язок з біокультурним простором, способи застосування чи приготування.
«Ковчег Смаку» (Ark of Taste) – це свого роду Червона книга продуктів харчування, в яку входять локальні продукти і традиційні методи їх приготування, що знаходяться на межі зникнення.
Дотепер вийшло вісім атласів про їжу Албанії, Бразилії, Естонії, Кенії, Мексики, Нідерландів, Перу й Танзанії. Дев’ятим став атлас про культуру їжі України.
Залиште відгук