Сир. Навіть боги ласували їм на своїх бенкетах, запиваючи молодим вином. Гомер і Аристотель оспівували в безсмертних поемах. Варварські племена кельтів, германців і саксів переймали традиції виготовлення у Стародавнього Риму і Греції. Сучасники винайшли масу нових сортів, від простих до автентичних. Класифікувати не зміг ніхто.
Чи буває сир “золотим”? Який сир заборонено перевозити в громадському транспорті? Чи є у сира очі? Що ж, поговоримо про сир.
Член гуртка «На дозвіллі» Корчагіна І.М. розповіла, де вперше був виготовлений цей продукт, які етапи його приготування та що впливає на створення нового виду. Присутні на заході гості дізналися, яке значення сир має в харчуванні людини.
Бібліотекарі Тихонько С.Я., Чорна Ж.П. поділилися з присутніми інформаційними матеріалами на цю тему – «Все про сир» та запропонували ознайомитися з книжковою виставкою «Сирне королівство».
Вже чотири тисячоліття люди люблять і цінують цей неймовірний продукт – у вигляді бутерброда вранці, і у вишуканій подачі в кращих ресторанах. Навіть фотографуючись і розтягуючи рот в усмішці, ми говоримо англійською: «Сир!»
А наприкінці зустрічі для гостей заходу була проведена дегустація деяких сортів сиру, на якій вони мали змогу не тільки в теорії, але й на практиці визначити для себе сирних фаворитів.
Залиште відгук