Відділ обслуговування читачів ЦРБ ім. Є. Плужника пропонує до вашої уваги віртуальну виставку
“Книга дня: Їжа для мозку. Наука розумного харчування”
16 жовтня – Всесвітній день здорового харчування.
#Книга_дня_Їжа_для_мозку_Наука_розумного_харчування
Здорове харчування — це не тільки добре самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, але й любов та повага до себе, це прагнення до здорового і тривалого життя.
Здорове харчування – це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах.
Користь від споживання натуральних рослинних та білкових продуктів доведено багаторічними дослідженнями із залученням мільйонів людей у різних країнах на всіх континентах. Вона полягає у зменшенні ризику захворіти, покращенні якості та збільшенні тривалості життя, коли ми обираємо здорове харчування.
До вашої уваги книга нейродослідниці Ліси Москоні «Їжа для мозку. Наука розумного харчування».
Авторка аналізує, що каже наука про харчування для здоров’я мозку і чому дієта для цього органа відрізняється від тієї, що потрібна решті тіла, а також дає низку своїх цікавих і корисних рекомендацій та рецептів.
Залиште відгук