ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Ярослав Карпець презентував книгу «Феєрія духу» в бібліотеці на Дегтярівській

9 жовтня в Бібліотеці на Дегтярівській відбувся захід присвячений життю та творчості українського поета, перекладача та публіциста – Павла Тичині. А занурив нас в цю атмосферу Ярослав Карпець – письменник, журналіст, літературний критик.

Разом ми дивились цікавий документальний фільм «Зламаний. Павло Тичина: Між гімном армії УНР і Сталінською премією», слухали презентацію книги пана Ярослава «Феєрія духу», яка щойно вийшла з друку його видавничої майстерні «Yar», згадували історію – бо часто життя письменника визначає епоха, задавали питання та ділилися своїми думками. Добре, що ми живемо в час, коли можна висловлювати свої думки – вони можуть бути різними і без засуджень.
Творчість Павла Тичини заслуговує на увагу. Він був людиною універсального таланту — прекрасний поет, перекладач, опанував самотужки 40 мов, гарно малював, грав на багатьох інструментах, був чудовим диригентом, записувачем народних пісень, писав музику, мав гарний голос і співав.
Багато цікавої інформації про поета ми почули від Я. Карпець – тому що книга «Феєрія духу» була написана на основі щоденника П. Тичини, охоплює майже все його життя і є свідченням духовного росту і шукань, яскравих вражень від численних зустрічей з діячами мистецтва, роздумів про природу і специфіку художньої творчості.
Книга зовсім скоро з’явиться на полиці нашої бібліотеці, а ближче познайомитись з нашим гостем ви можете відвідавши його сторінку в фейсбуці, чи запросивши на зустріч.

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*