ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Історична година з Володимиром Панченком «Політичний, церковний та освітній діяч – Петро Могила» у бібліотеці на Дегтярівській

25 вересня в межах спільного проєкту з Музей Гетьманства «Діячі української церкви та освіти доби Гетьманщини» в бібліотеці на Дегтярівській відбулася історична година з Володимиром Панченком «Політичний, церковний та освітній діяч – Петро Могила».

Один із найвизначніших діячів української історії, відомий також як просвітитель, заснував Києво-Могилянську академію, реконструював багато храмів, які занепали. Петро Могила канонізований всіма українськими православними конфесіями і кількома православними церквами поза межами України, хоча був за походженням не українець – “не руського кореня” – якщо використовувати тодішню термінологію.
Батьки, освіта, історичний період того часу, шлях від ченця до Митрополита Київського, Галицького і всієї Русі, створення і видання символічних книг для православної церкви – «Катехізис» і «Требник», для служіння в церкві тогочасною українською мовою, оновлення Київської митрополії, яка мала всі ознаки повноцінної української православної церкви, тощо.

З цим нас познайомив друг бібліотеки, Володимир Панченко.


Наступна зустріч в межах проєкту «Діячі української церкви та освіти доби Гетьманщини» буде присвячена

Івану Величковському – священнику, поету українського бароко.

Як завжди – в останню середу місяця (30 жовтня) о 15-00.

 

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*