ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Віртуальна виставка «Не покину, поки не згину, мою Україну…» в ЦРБ ім. Є. Плужника

📚Централізована бібліотечна система Шевченківського району міста Києва, Центральна районна бібліотека ім. Євгена Плужника
👩💻Відділ обслуговування читачів

 

До 220-річчя від народження Михайла Максимовича, бібліотека Плужника пропонує ознайомитися з його життям та діяльністю, переглянувши віртуальну виставку «Не покину, поки не згину, мою Україну…»!

Михайло Олександрович Максимович був видатним українським науковцем широкого діапазону – філологом, ботаніком, істориком, етнографом, першим ректором Київського університету Святого Володимира, нинішнього КНУ ім. Тараса Шевченка.
Його внесок у становлення романтичного типу мислення в Україні, розвиток національної ідеї та фольклористичного руху досі залишається підґрунтям для розуміння національної ідентичності, а науковий доробок в сфері природничих наук дає підстави вважати його основоположником вітчизняної ботаніки.

#Михайло_Олександрович_Максимович #Не_покину_поки_не_згину_мою_Україну #Просвітництво #Наукова_спадщина #Будителі_підколоніальних_народів #Творці_науки #Бібліотека_Плужника #pluzhnyk_library #Librarie_of_Ukraine
Книги Михайла Брайчевського ви можете знайти у фонді нашої бібліотеки та скориставшись зведеним «Електронним каталогом ЦБС Шевченківського району м. Києва», або «Електронним каталогом Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки»

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*