ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Екскурсія «Задзеркалля філармонії»

Київ – невичерпне джерело для вивчення та дослідження величного минулого міста у всіх сферах і аспектах його життєдіяльності. В першу чергу це стосується історико-культурних та архітектурних пам’яток столиці України.

5 червня 2023 року в межах проєкту Централізованої бібліотечної системи (далі – ЦБС) Шевченківского району м. Києва

«Величний Київ, обдарований красою» ЦРБ ім. Плужника для своїх колег-бібліотекарів ЦБС організувала екскурсію

«Задзеркалля філармонії».

Про одну з найцікавіших будівель, розташованих на Європейській площі, яка вже більше 100 років привертає увагу різних поколінь киян, учасникам екскурсії розповіла одна з найкращих гідів-екскурсоводів м. Києва, заступник Голови Guides Guild (ГО «Гільдія професійних екскурсоводів та гідів-перекладачів» Пирогова Наталія.
Це і справді культова будівля нашого міста, осередок музики і прихисток талантів. Минають роки, змінюються епохи і смаки, а історія будівлі і краса архітектури радує ще багато років…
Купецький клуб, палац піонерів, німецький клуб – назви будинку, в якому сьогодні царює музика і гармонія.
Національна філармонія України знаходиться в історичній будівлі, яка була побудована 140 років за проєктом відомого в Києві архітектора, академіка архітектури Володимира Ніколаєва.
Довга історія будівлі насичена різними подіями та пов’язана з іменами всесвітньо відомих особистостей: Ф. Ліст, Г. Нейгауз, Р. Пфеніг, М. Лисенко, С. Рахманінов, О. Глієр, Н. Рахлін та ін.
Головний зал філармонії вже 60 років носить ім’я видатного українського композитора, піаніста, вихователя, етнографа, фольклориста – Миколи Віталійовича Лисенка. З 1996 року після реконструкції Колонний зал приймає своїх гостей і продовжує підтримувати славу кращого концертного майданчика країни з неперевершеною акустикою.
Після надзвичайно цікавих та натхненних історій від Пирогової Наталії, учасники заходу поринули у дивовижний світ музики, який подарував гостям Національної філармонії України – квартет гітаристів «Київ». Поціновувачі гітарної музики насолоджувалися Старовинним іспанським романсом В. Гомеса, Концертом для мандоліни з оркестром А. Вівальді, Регтаймом К. Віленського, Перуанським вальсом (обробка А. Івченка) та іншими творами.

Щиро дякуємо Наталії Пироговій за її майстерність, професіоналізм та уміння донести до слухача знання, відчуття та емоції, що вирували колись…

Творчого натхнення та втілення нових цікавих проєктів!

#Екскурсія_Задзеркалля_філармонії
#Проєкт_Величний_Київ_обдарований_красою
#ГО_Гільдія_професійних_екскурсоводів_та_гідів_перекладачів
#Наталія_Пирогова
#Національна_філармонія_України
#Квартет_гітаристів_Київ
#Бібліотека_Плужника
#ЦБС_Шевченківського_району_міста_Києва
#Бібліотеки_України

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*