ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Бібліотека ім. Степана Васильченка для дітей інформує: Всесвітній день голосу

Бібліотека ім. Степана Васильченка для дітей інформує: 16 квітня – Всесвітній день голосу.

Його почали святкувати 1999 року. Ініціатором виступило Бразильське товариство ларингології та голосу, зокрема, терапевти, логопеди та викладачі співу. У 2002 році захід отримав назву «Всесвітній день голосу».
Заходи включають акції з поширення знань про здоров’я і феномен голосу, щоб вивчити правильно піклуватися про нього.
Голос є подібним до коштовного каменя, в гранях якого відображається багато наукових дисциплін, що вивчають як практичні, так і творчі аспекти його застосування. І люди, і тварини в значній мірі залежать від вокальної комунікації, тому наука про голос об’єднує фізіологію, біологію та біоакустику.
Всесвітній день голосу присвячений феномену голосу як основному засобу спілкування і предмету вивчення безлічі наук, таких як фізика, психологія, фонетика і біологія. Цього дня лікарі-оториноларингологи, лікарі-фоніатри проводять роз’яснення щодо впливу шкідливих звичок на голос, правил його гігієни, способів профілактики захворювань голосового апарату.
Мета Всесвітнього дня голосу – привернути увагу людей до оцінки стану свого голосу,продемонструвати величезну важливість голосу в повсякденному житті всіх людей та підвищити глобальну обізнаність про необхідність запобігання проблем голосу, навчання артистичному голосу.
Чи може якість голосу вчителя впливати на навчання дітей? Відповідь – так. Експериментальні дослідження показали, що діти реагують на цей фактор по-різному в залежності від їх пізнавальних здібностей, статі та слуху.
Голос є основним інструментом як для семантичної, так і для емоційної комунікації і тому має безпосереднє відношення до слухового сприйняття, психології, неврології, мовознавства та фонетики. Це важливий інструмент не тільки в освіті, а й повсякденній роботі близько 30% всього працюючого населення.

В бібліотеці ім. Степана Васильченка для дітей постійно проводяться зустрічі з педагогами співу, бардами, співаками і тими, хто любить пісню.

В попередніх наших публікаціях ми знайомили вас з українською телеведучою, тележурналістом, казкаркою, дитячою композиторкою Аллою Мігай. Так, як з пані Аллою дуже добре знайомі, то обов’язково запросимо її до нашої бібліотеки і проведемо творчий вечір з нашими читачами.
Сьогодні для наших читачів пропонуємо урок співів для малюків в ігровій формі «Звіробачення-22» (ч.1) «Мишенятко». Автор і виконевець Алла Мігай.
Вправи, які пропонує пані Алла будуть корисними як для діткок, так і для дорослих. Долучайтесь, любі наші друзі, до співу!
Спів лікує не лише голос та тіло, а й душу!

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*