ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

«Через терни до зірок» /Книжкова виставка в бібліотеці ім. Степана Васильченка для дітей/

Дорогі друзі!

12 квітня відзначається День працівників ракетно-космічної галузі України та #Міжнародний_день_авіації_і_космонавтики.

Свято присвячене першому в історії польоту людини в космос. У цей день в 1961 році Юрій Гагарін першим у світі здійснив орбітальний обліт Землі.
Професійне свято працівників ракетно-космічної галузі України відзначається згідно з указом Президента України № 230/97 від 13 березня 1997 року «Про день працівників ракетно-космічної галузі України».
Пізніше, 7-го квітня 2011-го року, на рівні Генеральної Асамблеї ООН, була прийнята відповідна резолюція № 65/271, в якій 12-е квітня проголошено Міжнародним днем польоту людини в космос.
Яскраві успіхи космонавтики – закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, десятків трудових колективів, які роблять все від них залежне в ім’я прогресу космічної галузі.

Наразі в бібліотеці ім. Степана Васильченка для дітей зорганізовано книжкову виставку📚 «Через терни до зірок».

На виставці представлено літературу, яка розповість, скільки років Землі та як утворився Всесвіт, чому небо блакитне та звідки з`являються чорні діри. Достовірні наукові факти, яскраві реалістичні ілюстрації та світлини, захопливі подробиці зроблять мандрівку міжзоряним простором незабутньою.
Пропонуємо бібліографічний опис деяких книжок:
📖Желєзняк Г. В.
Найцікавіше про Космос: Ілюстроване енциклопедичне видання. – Харків: Торнадо, 2007. – 96 с.: іл.
📖Апекс Фріт, Еліс Джеймс, Джером Мартін.
100 фактів про космос / пер. з англ. Ольга Любарська. – Київ : Книголав, 2018. – 128 с. – (Серія «Дитяча полиця»).
📖Земля і Всесвіт. – Київ: ВІРА – Торнадо, 2003. – 208 с.; іл.
📖Майлз Л., Сміт А.
Світ космосу. Повна ілюстрована енциклопедія / Л. Майлз, А. Сміт ; Пер. з анг. Р. Фещенко. – К.: Країна Мрій, 2008. – 96 с. : іл. (Атласи та енциклопедії).

Більше літератури ви знайдете в фондах нашої бібліотеки. Також можете скористатись  зведеним «Електронним каталогом ЦБС Шевченківського району м. Києва» , або «Електронним каталогом ЦБ ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва»

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*