ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Віртуальна бесіда «Паралімпійці – гордість України» До Міжнародного Дня людей з інвалідністю

У Центральній районній бібліотеці ім. Є. Плужника 3 грудня 2021 року до Міжнародного Дня людей з інвалідністю

відбулася віртуальна бесіда «Паралімпійці – гордість України».

Міжнародний День людей з інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя.
Захищаючи гідність людей з інвалідністю, ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок! Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, відомими спортсменами, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.
Яскравим прикладом любові до життя, прикладом мужності, витримки, героїзму є наші спортсмени-паралімпійці.
Паралімпійський рух в Україні почав розвиватись 1989 року, коли в країні було створено перші фізкультурно-спортивні та оздоровчі клуби людей з інвалідністю.
Україна брала участь у 6 літніх і 5 зимових Паралімпійських іграх. Вперше країна виступала на іграх 1996 року в Атланті (США) і відтоді не пропустила жодної Паралімпіади. За свою історію українська паралімпійська збірна завоювала загалом 464 медалі (374 на літніх і 90 на зимових).
Паралімпійські ігри в Токіо, які були найпроблематичнішими з точки зору пандемії коронавірусу та вперше були перенесені з 2020 року на 2021, стали історією. Багато хто до останньої миті не вірив, що Паралімпіада-2020 відбудеться, адже стільки було перепон!..
Та все ж це сталось: з 24 серпня до 5 вересня 2021 року національна паралімпійська збірна команда гордо вписала золотими літерами ім’я України в історію паралімпійського руху.
За результатами участі у XVI літніх Паралімпійських іграх українські спортсмени здобули 98 нагород, з яких 24 золотих, 47 срібних та 27 бронзових.
Об’єднані емоцією – такий основний слоган цих ігор.
Тож об’єднаємось навколо паралімпійців емоціями, почуттями та вірою в них!
У Міжнародний День людей з інвалідністю ми приєднуємося до міжнародної ініціативи і бажаємо всім,
хто не байдужий до цієї проблеми, сил, здоров’я і успіху!

Літературу даної тематики ви зможете знайти, звернувшись до Зведеного «Електронного каталогу ЦБС Шевченківського району м. Києва» або скориставшись «Електронним каталогом Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки».

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*