ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

«Відкрий, о рідна мово, свої скарбниці золоті!»

День української писемності та мови!

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Без знання рідної мови обійтися ніяк не можна. І це справді так. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості.

«Відкрий, о рідна мово, свої скарбниці золоті!» – під такою назвою в Центральній районній бібліотеці ім. Є. Плужника стартував мовознавчий  тиждень. 

І розпочався він  традиційно –  Радіодиктантом  національної єдності. 

Цьогоріч  підготовку ювілейного ХХ  Радіодиктату доручили трьом фахівцям. Текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Диктант читала акторка Римма Зюбіна.

 Учасники диктанту мали можливість не тільки перевірки свої знання з української мови, а й об’єднатися навколо рідного слова, взявши участь у всеукраїнському  флешмобі.  А саме написання диктанту стало   своєрідним  посилом для  удосконалення та подальшого вивчення української мови, яка «не світ, а всі світи…»

Дорогі друзі!

Давайте всі разом шанувати, любити рідну мову, піклуватися  про неї, захищати,  розкривати  для себе її велич й могутню силу.

Збережемо її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

Зі святом вас – Днем української писемності та мови!

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*