ПРО НАС
КОНТАКТЫ
FACEBOOK
КАРТА САЙТУ
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ

Флешмоб «Ой, хустина, хустиночка! Мережена, шита…» в бібліотеці ім. В. Дубініна для дітей

З нагоди Всесвітнього дня української хустки в бібліотеці ім. В. Дубініна для дітей триває флешмоб

«Ой, хустина, хустиночка! Мережена, шита…».

Якщо вишиванка це наш генетичний код, то хустка – оберіг та символ життя.
Щороку 7-го грудня відзначається Всесвітній день української хустки. Це неофіційне свято, яке з’явилося 2019 року, покликане об’єднати жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій.
Хустка – особливе вбрання українок. Тут поєднані стримані кольори та витончені малюнки, яскраві барви та ніжні візерунки, що підкреслюють ніжність та вишуканість українок, їх природну красу.
Хустка – невід’ємна частина української культурної спадщини. Їх передавали у спадок за жіночою лінією і оберігали, адже це була сімейна реліквія. Також хустка була «індикатором» соціального статусу жінки. Незаміжні дівчата зазвичай носили вінки або стрічки у волоссі і їм було необов’язково покривати голову. Якщо ж вони одягали хустку, то зав’язували її вінкоподібно. Після весілля дівчина обов’язково починала покривати голову. Хустка була її оберегом, оберегом родини.
Сьогодні хустки повертаються в моду. Їх використовують у своїх колекціях як українські, так і закордонні дизайнери. Тож, долучайтесь до флешмобу бібліотеки!

Пропонуємо літературу, з якої ви дізнаєтесь багато цікавого про українську хустку та традиційний український одяг. 

 

Фото Андрій Любарський

Залиште перший коментар

Залиште відгук

Ваш e-mail (не публікується).


*